Creeaza mesaje inspirationale din plante!

Fii original si joaca-te cu imaginatia! Afla cum poti scrie mesaje inspirationale din plante sau muschi de padure, chiar la tine acasa, si bucura-te de si mai multa naturalete in fiecare zi!

Venirea primaverii e ocazia perfecta de a incepe lucrul la infrumusetarea casei tale! Iarna a trecut, asa ca hai sa incepem sa-i schimbam hainele si sa-i dam viata.

Ca o alternativa la clasicele plantute tinute in ghiveci, iti propunem metoda graffiti: alternativa cu care te poti exprima folosind elemente 100% naturale: muschi de padure, aloe, cactusi, ferigi etc, iar ce este frumos este ca, odata cu trecerea timpului, vei vedea cum creatia ta prinde viata! 

Procesul nu este dificil, iar ca metode ti le recomandam pe urmatoarele 2:

• atasarea spumei speciale direct pe perete (metoda simpla, care poate sustine mai multe tipuri de plante)
• cresterea muschiului de padure conform pasilor de mai jos:

1. Alegerea spatiului adecvat dezvoltarii lui. Muschiul este o planta care are nevoie de anumite conditii ca sa se dezvolte, nu trebuie sa fie expus direct la soare, si are nevoie de racoare, prin urmare un perete dintr-o zona mai racoroasa a casei ar fi cel mai indicat. 

2. Pregatirea suportului pe care va creste. Dupa alegerea peretelui potrivit, cu un marker sau o creta, dar de ce nu si un creion, incepe sa dai frau liber imaginatiei si contureaza modelul “tabloului” tau.

3. Strangerea materialelor. Este nevoie de o baza pe care muschiul sa se poata sustine. Pentru acest lucru, va trebui creata o spuma speciala din 200g de iaurt simplu, 1 lingurita de zahar, 2 pahare cu apa si muschiul pe care le vom amesteca cu mixerul.

4. Prepararea. Dupa ce curatam bine muschiul astfel incat sa nu mai fie urma de pamant, adaugam treptat bucatele in mixtura de iaurt cu zahar si apa pana cand se ajunge la o consistenta vascoasa. Mixtura se pune la frigider pret de cateva ore pentru a se linisti.

5. Aplicarea. Cu ajutorul unei pensule pentru vopsit, pe modelul desenat, picteaza-ti tabloul. Materialul ramas trebuie pastrat la frigider caci vei mai avea nevoie de el in saptamanile care urmeaza.

6. Intretinerea. Primele cateva saptamani sunt decisive. Creatia ta va trebui intretinuta cu un spray cu apa odata la 2 zile. In zilele de pauza, mai contureaza cu pensula folosind mixtura ramasa modelul tau. 

Recomandam ca acest proces sa se intample primavara sau toamna. Dureaza intre 2 si 3 saptamani pentru ca muschiul sa se dezvolte. Daca vrei sa renunti la tabloul tau sau sa schimbi modelul, presara suc de lamaie pentru curatare. Sa nu te sperii daca nu iti iese din prima, nici noua nu ne-a iesit la perfectie. Plantele au nevoie de o atentie speciala si, cum sunt necuvantatoare, incercam sa presupunem de ce au nevoie in momentul respectiv.

Articole similare

Plan de curatenie de weekend #3

AFLĂ MAI MULTE

Plan de curatenie de weekend #2

AFLĂ MAI MULTE

Plan de curatenie de weekend #1

AFLĂ MAI MULTE

Lucruri la care nu ar trebui sa renunti inca

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa-ti organizezi dulapul in 8 moduri simple

AFLĂ MAI MULTE

Culori si emotii: moduri in care esti influentat de culorile interioriului

AFLĂ MAI MULTE