Cum sa-ti organizezi dulapul in 8 moduri simple

Iata o lista de moduri prin care iti poti reorganiza dulapul din dormitor.

Anul asta ai planuri mari pentru reamenajarea casei? Daca te gandesti cum sa-ti organizezi cat mai eficient spatiul din camera, iata cateva sfaturi care te pot ajuta.

1. Daca nu ai un dulap in camera, construieste tu unul. Incepe cu o structura si apoi adauga cutii care se fixeaza bine. Sau poti adauga rafturi pe pereti, din lemn sau structuri metalice.

2. Arunca tot ce nu folosesti. Haine pe care nu le-ai mai purtat de ani de zile, care nu-ti mai vin sau nu-ti mai plac. Incaltamine uzata, obiecte pe care le tii doar pentru momente de genul “poate o sa-mi trebuiasca la un moment dat”. Nu, acel moment nu va veni prea curand. Asa ca ele doar aduna praf.

3. Ordoneaza obiectele pe care le folosesti pe niveluri: cele mai des folosite – situate la nivelul privirii, cele mai putin folosite – mai jos, iar cele pe care abia le folosesti – cat mai sus.

4. Combina spatiile de depozitare de diferite marimi, in functie de ce ai nevoie: sertare pentru haine care se impaturesc, umerase pentru rochii si costume, cutii pentru tot felul de maruntisuri.

5. Alege umerase care se dau un aspect organizat si curat dulapului tau, precum cele din lemn. La fel si in cazul cutiilor, alege unele care dau un aspect modern si placut incaperii.

6. Pantofii organizeaza-i in cutii sau pe rafturi in trepte, suspendate. Ordoneaza-i in functie de anotimp.

7. Profita de tot spatiul. Foloseste tot spatiul, pe inaltime. Adauga cutii pe rafturile de sus, pentru a organiza si mai bine.

8. Un truc este sa adaugi lumina in apropierea dulapurilor (veioze), asa incat sa vezi bine ce ai in dulap si sa folosesti acele lucruri cat mai des.

9. Daca spatiul din camera ta e foarte mic, renunta la usile dulapului si foloseste doar o perdea care separa hainele de incapere.

10. Dulapul tau trebuie sa fie ingrijit ca o camera mica. Sa ai grija la cum aranjezi lucrurile in el, la cum patrunde lumina, atunci cand cauti ceva, la ce pozitionezi jos, sus si la nivelul ochilor.

11. Fa mai mult spatiu in camera depozitand lucruri pe care le folosesti doar in anumite anotimpuri sus de tot in dulap sau in sertarele patului.

12. Organizarea hainelor pe culori te ajuta sa gasesti mai usor ce cauti.

 

Daca simti ca nici dupa organizarea dulapului si a lucrurilor din jur nu ai mai mult spatiu, uite noi sfaturi pentru a-ti face camera mai spatioasa.

 

Articole similare

Plan de curatenie de weekend #3

AFLĂ MAI MULTE

Plan de curatenie de weekend #2

AFLĂ MAI MULTE

Plan de curatenie de weekend #1

AFLĂ MAI MULTE

Lucruri la care nu ar trebui sa renunti inca

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa-ti organizezi dulapul in 8 moduri simple

AFLĂ MAI MULTE

Culori si emotii: moduri in care esti influentat de culorile interioriului

AFLĂ MAI MULTE