Mini gradina din balcon

Cum sa-ti amenajezi balconul cu plantele potrivite, ca sa ai mereu oaza ta de liniste? Descopera cum ar trebui sa procedezi inainte de a-ti cumpara tot felul de ghivece colorate si ce flori sunt recomandate pentru balcon.

Mai intai de toate, organizeaza proiectul “Coltul de natura din balcon” si pune-ti intrebarile potrivite. Ca sa nu investesti in flori total nepotrivite si apoi sa arunci ghiveci dupa ghiveci, raspunde la urmatoarele intrebari: Cat de multa lumina directa ai la tine in balcon? Cat de multa caldura ai in acest spatiu? Cat de frig devine pe timpul iernii? Bate vantul des? Ai acces rapid la o sursa de apa? Cat de multa grija poti acorda plantelor tale? Cat vrei sa investesti in mini-gradina ta?

Odata ce ai raspunsurile stabilite, alege plantele care iti fac cel mai mult cu ochiul si exerseaza-ti creativitatea in spatiul pe care vrei sa il dedici acestora pe balcon.

Daca ai un balcon insorit, cele mai bune optiuni sunt muscatele, garoafele curgatoare, gardenia, salvia sau plantele cataratoare (volbura, floarea pasiunii). In schimb, daca balconul tau primeste soare cam jumatate dintr-o zi, este recomandat sa alegi panselute colorate, begonia, margarete sau petunii, printre care poti intercala diverse plante verzi, precum dracaena.

Un balcon scaldat in umbra, orientat spre nord, devine mai plin de viata cu plante sau flori precum: tuia, leandru sau ienupar, begonia si cercelusul, cunoscut si sub numele de fuchsia.

E bine de stiut ca exista si o solutie colorata, care nu necesita o intretinere foarte complexa: galbenelele. Recomandata intr-un climat cald, “floarea ploilor” ajuta in acelasi timp la indepartarea daunatoarelor si are efect terapeutic.

Evalueaza spatiul pentru mica ta oaza de liniste si pregateste-te de un proiect personal plin de miresme si culoare!

Articole similare

Plan de curatenie de weekend #3

AFLĂ MAI MULTE

Plan de curatenie de weekend #2

AFLĂ MAI MULTE

Plan de curatenie de weekend #1

AFLĂ MAI MULTE

Lucruri la care nu ar trebui sa renunti inca

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa-ti organizezi dulapul in 8 moduri simple

AFLĂ MAI MULTE

Culori si emotii: moduri in care esti influentat de culorile interioriului

AFLĂ MAI MULTE