3 moduri prin care sa iti exprimi recunostinta

Iata cateva lucruri simple pe care le puteti incorpora in rutina zilnica, pentru a aprecia mai bine lucrurile bune pe care le aveti in viata.   

Cu totii avem zile mai putin bune: ori nu reusim sa ne trezim la timp, ori ramanem blocati in trafic sau in momentul in care ajungem la serviciu ne varsam cafeaua pe camasa preferata. Uneori, aceste intamplari ne fac sa uitam sa apreciem lucrurile bune pe care le avem in vietile noastre.

 

Chiar daca toate lucrurile par a fi impotriva voastra, studiile arata ca un simplu act de recunostinta va poate schimba viata. Chiar daca unele zile par a fi un dezastru, exista cateva lucruri simple pe care le puteti incorpora in rutina zilnica pentru a va imbunatati sanatatea psihica si emotionala.

 

1. Tine un jurnal

In fiecare saptamana, fa-ti timp ca sa scrii si sa analizezi 5 lucruri pentru care esti recunoscator. Acestea pot fi lucruri mici, dar si oamenii din jurul tau pe care ii apreciezi.

 

2. Organizeaza o petrecere

Daca treceti printr-o perioada grea, notati numele persoanelor care v-au ajutat. Apoi, planificati o petrecere in onoarea lor. Veti observa ca atunci cand va planificati lista de oaspeti, veti incepe sa observati cat de multi oameni sunt acolo pentru a va intinde o mana de ajutor in fiecare zi.

 

3. Fa un act de bunatate

Cand faceti ceva frumos pentru altcineva va simtiti mai increzatori in propria situatie, mai constienti de capacitatile proprii si mai recunoscatori pentru lucrurile bune din propria viata.

 

Citeste si devino cea mai buna versiune a ta.

Articole similare

Cum sa-ti prioritizezi munca

AFLĂ MAI MULTE

5 pasi ca sa iti dai restart

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa iti faci ordine prin ganduri

AFLĂ MAI MULTE

Fa 3 lucruri pentru tine

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa-ti dezvolti sanatatea emotionala

AFLĂ MAI MULTE

De ce nu ne tinem de rezolutiile de An Nou

AFLĂ MAI MULTE