5 trucuri prin care poti invata o limba noua

Chiar daca esti adult, nu e imposibil sa inveti o limba noua.

Ti s-a intamplat sa ti se para mai dificil sa inveti elementele de baza ale unei limbi noi acum ca esti adult?

Desi poate parea complicat, noi credem ca nu este imposibil sa inveti o noua limba. Iata cateva trucuri pentru a o face cat mai usor.

 

1. Imbogateste-ti vocabularul oriunde ai fi

Atunci cand studiezi o limba noua, fiecare moment reprezinta o oportunitate de a invata si de a practica un cuvant. Foloseste biletele prin care sa notezi fiecare obiect din casa ta sau include cuvantul care descrie relatia ta cu oamenii dragi (mama, tata, sora etc) langa numele lor din adresa de contacte a telefonului. Cu orice ocazie pe care o ai, pronunta cu voce tare numele tuturor preparatelor de mancare. Vei fi surprins de cat de repede iti vei dezvolta vocabularul.

 

2. Memorizeaza fraze noi

Ca sa inveti o limba suficient de bine, nu este de-ajuns doar sa cunosti cuvinte ci si fraze intregi.

Odata ce ai memorat propozitii complete, vei stii cum sa creezi alte propozitii structurate similar prin simpla schimbare a substantivelor si a verbelor.

 

3. Angajeaza-te in conversatii cu nativi

Trebuie sa te angajezi in conversatii cu vorbitori nativi pentru a invata cu adevarat nuantele unei limbi. Dupa ce vei deveni stapan pe anumite dialoguri, vei fi mai bine pregatit sa vorbesti si sa intelegi.

 

4. Absoarbe cat mai multe informatii

Asculta un radio strain in timp ce faci alte sarcini. Vizioneaza filme fara subtitrare. Citeste carti cu voce tare. Gaseste cat mai multe oportunitati la care sa te expui.

 

5. Limiteaza-te la un singur domeniu

Adultii sunt nerabdatori sa obtina ultimul nivel de competenta a limbii. Dar asta poate sa astepte. Daca incepi prin a te limita la un domeniu de interes, vei fi mai putin critic cu punctele tale slabe. Alatura-te unui curs de gatit si invata sa vorbesti intr-o limba straina doar despre gatit.

 

Citeste si Invata sa ramai creativ.

 

Articole similare

Cum sa-ti prioritizezi munca

AFLĂ MAI MULTE

5 pasi ca sa iti dai restart

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa iti faci ordine prin ganduri

AFLĂ MAI MULTE

Fa 3 lucruri pentru tine

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa-ti dezvolti sanatatea emotionala

AFLĂ MAI MULTE

De ce nu ne tinem de rezolutiile de An Nou

AFLĂ MAI MULTE