6 moduri de a-ti imbunatati diminetile

Stim ca dimineata ta poate fi agitata, iar aici te ajutam sa-ti incepi ziua intr-o nota pozitiva. 

“Oare cand s-a facut atat de tarziu?” Daca aceasta este intrebarea pe care, inevitabil, ajungi sa ti-o pui si tu in fiecare dimineata, atunci afla ca exista cateva moduri simple prin care iti poti modifica rutina si te poti simti mai putin agitat.

 

1. Totul incepe cu noaptea de dinainte

 

Fa-ti un jurnal al recunostintei. Stim, suna copilaresc, insa chiar functioneaza! Ideea e sa revii asupra evenimentelor positive de pe parcursul zilei.

Renunta la orice ecran care ti-ar putea distrage atentia cu 40-60 de minute inainte de culcare. In loc sa iti verifici notificarile, ai putea sa te pregatesti pentru ziua ce urmeaza. Asta inseamna sa iti pregatesti pranzul sa sa iti planuiesti tinuta.

De asemena, poti pune un pahar de apa pe noptiera sau sa iti asezi papucii aproape de pat. Ideea este sa faci ceva care sa iti garanteze ca incepi ziua cu un mic act de iubire de sine.

 

2. Opreste executarea paralela a mai multor activitati

Dimineata, atentia noastra se imparte intre mai multe activitati. Intreaba-te ce anume te face sa pierzi timpul. Daca petreci minute bune pe facebook in timp ce iti periezi haotic dintii, iar apoi spargi usa casei ca si cum ar fi luat foc, atunci ia in considerare eliminarea obiceiului de te conecta pe retelele sociale dimineata.

 

3. Ofera-i zilei tale un scop

Stim ca diminetile tale sunt agitate, asa ca iti oferim un pont. Ia-ti 2 minute si stabileste ce intentii ai in fiecare zi. Poti face acest lucru in timp ce stai in pat. Iti poti nota orice gand ai - orice de la “Fii recunoscator” la “Impresioneaza-ti seful in sedinta de la ora 14:00”. Nu vrei doar sa mergi pe pilot automat in ziua urmatoare, ci sa ai un plan bine pus la punct, inainte de a te culca.

Articole similare

Cum sa-ti prioritizezi munca

AFLĂ MAI MULTE

5 pasi ca sa iti dai restart

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa iti faci ordine prin ganduri

AFLĂ MAI MULTE

Fa 3 lucruri pentru tine

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa-ti dezvolti sanatatea emotionala

AFLĂ MAI MULTE

De ce nu ne tinem de rezolutiile de An Nou

AFLĂ MAI MULTE