Cum sa controlezi stresul din viata ta

Uneori planurile tale nu tin cu tine. Insa vrem sa afli ca exista modalitati prin care te poti simti mai putin coplesit de stres.

Si daca iti spunem ca exista cateva modalitati de a depasi stresul din viata de zi cu zi, de a te simti mai bucuros si mai putin coplesit?

 

Cumpara experiente, nu lucruri

Sigur ai auzit ca banii nu te pot face fericit. Dar, de fapt, exista o modalitate prin care te poti simti mai usurat: cheltuieste banii pe experiente, nu pe lucruri materiale. Gaseste mai multe evenimente sau experiente in orasul tau.

Incepe sa spui “nu”

Acest cuvant are o mare influenta asupra starii tale de spirit. A spune cuiva “nu” este o forma de ingrijire de sine si iti permite sa eviti ceva ce nu doresti sa faci. Desi poate fi dificil la inceput, vei observa ca este mai usor sa iti exprimi nevoile pe masura ce trece timpul.

Fii recunoscator

Mentinerea unei perspective fericite si clare pe parcursul zilei poate fi dificil, mai ales cand esti intr-o perioada aglomerata. Totusi, un minut de reflectie care iti asigura o perspectiva pozitiva este un dar pe care ti-l poti oferi la inceptutul sau finalul fiecarei zi.

Bucura-te de soare

Mama Natura s-ar putea sa fie singura terapie de care ai nevoie. Studiile ne arata ca petrecerea timpului afara amelioreaza starea de spirit si anxietatea. Excursiile de o zi, drumetiile sau plimbarile pe plaja sunt intotdeauna invioratoare. Chiar si timpul petrecut pe o banca te poate face sa te simti mai linistit si, poate, mai constient de frumusetea locurilor din jurul tau.

 

Citeste si ce au in comun oamenii fericiti!

Articole similare

Cum sa-ti prioritizezi munca

AFLĂ MAI MULTE

5 pasi ca sa iti dai restart

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa iti faci ordine prin ganduri

AFLĂ MAI MULTE

Fa 3 lucruri pentru tine

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa-ti dezvolti sanatatea emotionala

AFLĂ MAI MULTE

De ce nu ne tinem de rezolutiile de An Nou

AFLĂ MAI MULTE