Elibereaza-te de gandurile negative

Pentru a pacali gandurile negative, trebuie sa incerci o abordare diferita.

Eliminarea gandurilor negative nu inseamna sa devii brusc cea mai pozitiva persoana din incapere. Prezenta gandurilor negative este perfect normala, acestea avand rol de mecanism de aparare si ajutand la buna functionare a mintii noastre. Insa daca te-ai hotarat ca ai nevoie de o schimbare si vrei sa indepartezi gandurile negative, tine minte ca increderea in bine se dezvolta in timp.

 

Iar pentru a lua masuri, trebuie sa incerci o abordare diferita. Iata 3 moduri utile prin care sa nu mai dai acces gandurilor negative in viata ta.

 

Modifica-ti limbajul corpului

Ia-ti un moment pentru a-ti respecta limbajul corpului. Ce pozitie ai? Esti incruntat?

Daca e asa, atunci cel mai porbabil gandesti negativ. Limbajul corpului poate scadea imaginea de sine si poate duce la lipsa de incredere. In aceasta stare emotionala, este normal sa incepi sa ai ganduri rele.

Stai drept, deschide-ti bratele si zambeste mai mult.

Modifica-ti limbajul corpului si te vei simti mult mai bine.

 

Discuta

Uneori, gandirea negativa apare deoarece ai probleme sau emotii pe care le tii ascunse.

Nu e bine sa tii lucrurile pentru tine. Daca ai ceva ce trebuie abordat, ar trebui sa vorbesti prin intermediul acestora cu cineva.

Pune lucrurile in cuvinte si da gandurilor tale forma. Acest lucru te poate ajuta sa pui lucrurile in perspectiva, astfel incat sa poti trata ce se afla la baza problemei.

 

Fii recunoscator

Ai uitat toate lucrurile bune pe care le-ai facut pentru tine? Uneori, in zgomotul zilnic, ne pierdem din vedere lucrurile bune din viata noastra.

Daca vrei sa faci o schimbare, atunci trebuie sa-ti antrenezi mintea pentru a se concentra asupra tuturor lucrurilor bune din jurul tau, in loc de cele rele.

Fa o lista cu toate lucrurile pentru care esti recunoscator, indiferent de cat de mici par sa fie.

 

Nu mai lua totul de la sine. Uneori lucrurile bune din viata noastra sunt chiar in fata noastra si noi inca nu le vedem.

 

Articole similare

Cum sa-ti prioritizezi munca

AFLĂ MAI MULTE

5 pasi ca sa iti dai restart

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa iti faci ordine prin ganduri

AFLĂ MAI MULTE

Fa 3 lucruri pentru tine

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa-ti dezvolti sanatatea emotionala

AFLĂ MAI MULTE

De ce nu ne tinem de rezolutiile de An Nou

AFLĂ MAI MULTE