Cele mai bune tipuri de activitati fizice pe care le poti face cand esti racit

Sfaturi pentru cand vrei doar sa te tolanesti pe canapea.

Daca te simti afectat de raceala, probabil ca exercitiile sunt ultimul lucru la care te gandesti acum. Si este adevarat ca, atunci cand corpul tau este deja solicitat, mai mult stres nu este chiar o idee buna. Insa, in unele cazuri, activitatea moderata in aer liber poate de fapt sa te ajute sa te simti mai bine.

 

Exista o regula de care trebuie sa tii cont. Daca simptomele tale apar in zona deasupra gatului - stranut, presiune sinusala, nas infundat- atunci exercitiile fizice sunt considerate sigure.

Asculta-ti corpul si ia in considerare urmatoarele optiuni de activitati fizice.

 

Plimbarea

Raceala iti poate compromite nivelul de energie, deci este posibil sa nu te simti bine pentru exercitii fizice intense. Dar chiar si o plimbare de 20 de minute te poate ajuta sa profiti de exercitiile obisnuite si te poate ajuta sa iti imbunatatesti simptomele de raceala.

Jogging

Atata timp cat jogging-ul face parte din rutina ta obisnuita, nu exista niciun motiv pentru care trebuie sa il eviti doar datorita unei raceli usoare.

Daca simptomele tale apar in zona de sub gat, iti recomandam sa reduci intensitatea alergarii normale, deoarece corpul tau lucreaza deja pentru a lupta impotriva infectiilor.

Yoga

In timp ce lupta impotriva frisoanelor si a celorlalte infecții, corpul tau eliberează cortizol, hormonul produs de glanda suprarenala. Cercetarile sugereaza ca tehnicile de eliberare a stresului - cum ar fi yoga si exercitiile de respiratie - pot ajuta la stimularea imunitatii.

Dans

Un curs de Zumba sau de salsa cubaneza - sau chiar o sesiune de dans pe melodiile preferate in timp ce faci curatenie - te poate ajuta sa reduci stresul. Un studiu a constatat ca persoanele care au ascultat doar 50 de minute de muzica de dans aveau mai putin cortizol si mai multi anticorpi anti-raceala - stimulenti siguri pentru sistemul lor imunitar.

Cursurile de dans tind sa aiba un impact redus, astfel incat sa investesti energie fara a pune prea multa presiune asupra articulatiilor (sau sa agravezi o durere de cap cauzata de raceala). Danseaza usor in zilele in care nu te simti 100% sanatos si incearca sa te bucuri de petrecere. 

 

Citeste si despre lupta impotriva racelii cu aceste alimente.

 

Articole similare

Cum sa-ti imbunatatesti echilibrul

AFLĂ MAI MULTE

Ce trebuie sa stii inainte de prima ta cursa de alergare montana

AFLĂ MAI MULTE

Incepe antrenamentul de primavara

AFLĂ MAI MULTE

Cum influenteaza emotiile performanta sportiva?

AFLĂ MAI MULTE

5 sporturi de interior pe care le poti practica iarna

AFLĂ MAI MULTE

Cele mai bune tipuri de activitati fizice pe care le poti face cand esti racit

AFLĂ MAI MULTE