Ai grija la silueta? Alimentele integrale si bogate in proteine sunt de partea ta!

Daca iti doresti sa urmezi o dieta naturala care sa te rasfete cu fiecare masa, un meniu bazat pe echilibru in alimentatia zilnica este solutia! Ce inseamna aliment integral si ce rol au proteinele din branza in organismul nostru, iti povestim in cateva randuri!

Cand spunem alimente integrale ne referim la acele alimente crescute natural, cu minimum de procesare si rafinare. Fructele proaspete, legumele si leguminoasele, cerealele, nucile si semintele sunt toate alimente integrale. La acestea se adauga si unele alimente de origine animala, cum ar fi branza, ouale, pestele sau fructele de mare. Prin consumarea acestor alimente intr-o stare cat mai apropiata de cea naturala se asigura pastrarea tuturor proprietatilor importante: vitaminele, mineralele si, bineinteles, savoarea!

Beneficiile unei diete bogate in alimente integrale nu sunt deloc de trecut cu vederea. Studiile arata ca prezenta fructelor, legumelor, diverselor cereale, dar și a nucilor si semintelor in alimentatia zilnica duce la scaderea riscului aparitiei de boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancer, diabet, artita, astm sau bronsita.

Asadar, data viitoare cand esti la cumparaturi, alege alimentele in forma lor naturala. Mai bine rosii decat ketchup, mai bine ton proaspat decat la conserva, mai bine fructe decat compoturi sau dulceata.

Articole similare

Almette inseamna acum mai multa joaca, mai mult alint si bucurie

AFLĂ MAI MULTE

Legume de vara

AFLĂ MAI MULTE

Marele mic dejun cu Almette!

AFLĂ MAI MULTE

3 gustari usoare dupa Paste

AFLĂ MAI MULTE

Legatura dintre miros si emotii

AFLĂ MAI MULTE

Relatia dintre emotii si alimentatie

AFLĂ MAI MULTE