Legatura dintre miros si emotii

Oare emotiile pot fi schimbate de catre mirosuri?

Adeseori neglijat, mirosul este unul dintre cele mai importante simturi cu care suntem inzestrati. Avand capacitatea de a ne afecta, mirosul este cea mai rapida cale care poate schimba starea de spirit si comportamentul unei persoane, mai repede decat prin oricare alt simt.

Nu credeai ca mirosul are o influenta atat de puternica asupra emotiilor pe care le traiesti in viata de zi cu zi?

Dr. Alan Hirsch a efectuat nenumarate studii care exploreaza modalitatile prin care mirosul afecteaza comportamentul uman. “Regiunea creierului care proceseaza mirosul face parte dintr-o zona a subconstientului care include emotiile", a spus intr-un interviu doctorul. Poate ca acest fapt explica de ce, atunci cand simtim un anumit miros, avem imediat un sentiment placut sau neplacut.

Mai mult, noile cercetari arata ca mirosul este cel mai puternic stimul care evoca momente din trecut si emotiile asociate cu acestea.

 

Nu uita ca si gustul pufos si naturaletea Almette iti pot imbunatati starea de bine, cu o felie de paine cu crema de branza Almette preferata, ce iti ofera un moment de rasfat doar pentru tine. Participa la Provocarea Almette si voteaza sortimentul tau preferat folosind LOVE, LIKE sau WOW, pe www.almette.ro/provocarea.

Mai mult, daca vrei sa ne arati cat de mult iti place Almette, cauta #voteazaemotia in ramele disponibile pentru poza ta de profil pe Facebook, alege rama si foloseste-o pe profilul tau.

Daca vrei sa afli cum ceea ce mananci iti influenteaza emotiile, citeste si Relatia dintre emotii si alimentatie.

 

Articole similare

Almette inseamna acum mai multa joaca, mai mult alint si bucurie

AFLĂ MAI MULTE

Legume de vara

AFLĂ MAI MULTE

Marele mic dejun cu Almette!

AFLĂ MAI MULTE

3 gustari usoare dupa Paste

AFLĂ MAI MULTE

Legatura dintre miros si emotii

AFLĂ MAI MULTE

Relatia dintre emotii si alimentatie

AFLĂ MAI MULTE