Caldura din lunile de vara poate fi incredibil de neplacuta, insa poti sa mananci si sa te racoresti.
Nu putem sa controlam temperaturile de afara, dar putem sa ne pastram racoarea in interior, consumand legume sanatoase. Mai jos enumeram cateva dintre legumele pentru sezonul de vara, care te vor ajuta sa iti mentii corpul racoros si sa combati caldura.
Este pacat sa nu profiti de explozia de legume proaspete pentru a-i oferi organismului tau doze generoase de vitamine. Salatele sunt cea mai buna alegere in aceasta perioada.
Castraveti
Castravetii au un continut ridicat de apa, ceea ce ii face perfecti pentru zilele fierbinti. In plus, acestia sunt bogati in antioxidanti, vitamina K si vitamina C.
Rosii
Rosiile sunt o modalitate excelenta de a ramane hidratat, in special daca sunt consumate in stare bruta, deoarece 94-95% din ele sunt alcatuite din apa. Rosiile sunt, de asemenea, bogate in antioxidanti.
Legumele cu frunze verzi
Legumele cu frunze verzi (cu cat mai intunecate, cu atat mai bine) sunt o excelenta sursa de minerale, cum ar fi fierul si calciul. Ele sunt excelente pentru verile toride pentru ca au un continut ridicat de apa, si usureaza digestia.
Citeste mai multe despre miros si emotie.