5 pasi ca sa iti dai restart

Creierul tau a decis sa nu mai functioneze? Regaseste-ti concentrarea cu aceste trucuri.

Cu totii am trecut prin asta. Ne-am aflat in fata unui document gol si ne-am simtit blocati. Fara vreun motiv rezonabil, creierul nostru a refuzat sa produca vreo idee. Iata 4 trucuri pentru a iesi din aceste situatii:

 

1. Ia o pauza

Nu o sa te ajute deloc sa pui presiune pe tine. Mintea ta probabil este extenuata, oricat de constiincios ai vrea sa fii. Creierul este un organ și, la fel ca picioarele tale, nu poate alerga la infinit. Fa ceva relaxant, cum ar fi sa iesi la o plimbare.

 

2. Prioritizeaza-ti sarcinile

Creierul tau probabil incearca sa proceseze prea multe informatii. Asa ca, atunci cand vine vorba despre sarcinile pe care i le dai creierului tau sa le gestioneze, asigura-te ca le alegi pe cele mai importante.

 

3. Programeaza-ti timpul

Asigura-te ca iti imparti bine timpul de lucru. Poti incepe prin a lucra timp de 15 minute, apoi sa iei o pauza de 3 minute. Cu timpul, poti creste durata de lucru la 35 de minute, alternand cu o pauza de 5 minute.

 

4. Calmeaza-te si relaxeaza-te

Cel mai important lucru este sa nu te ingrijorezi. Tuturor ni se intampla asta. Cand simti ca te blochezi, iesi la o plimbare si vei vedea ca, atunci cand te intorci, lucrurile vor parea mai simple.

 

5. Indeparteaza-te de lucrurile care te distrag

Exista o serie intrega de lucruri care te pot distrage. Da-ti telefonul pe silentios sau pune-l de-o parte. Cand iti muti atentia de la munca la e-mailuri, telefoane sau GIF-uri amuzante poti sa-ti obosesti creierul foarte usor.

 

Citeste mai multe despre cum sa iti faci ordine prin ganduri.

 

Articole similare

Cum sa-ti prioritizezi munca

AFLĂ MAI MULTE

5 pasi ca sa iti dai restart

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa iti faci ordine prin ganduri

AFLĂ MAI MULTE

Fa 3 lucruri pentru tine

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa-ti dezvolti sanatatea emotionala

AFLĂ MAI MULTE

De ce nu ne tinem de rezolutiile de An Nou

AFLĂ MAI MULTE