Cum sa iti faci ordine prin ganduri

Simti ca mintea ta este ocupata cu o lista nesfarsita de lucruri pe care trebuie sa le faci?

Te straduiesti sa fii la curent, sa-ti amintesti ce se intampla, sa-ti reorientezi prioritatile si sa stergi din minte gandurile negative. Pentru a incepe sa-ti eliberezi mintea de listele sale nelimitate, iti recomandam sa iti iei o agenda si un pix si sa urmezi acesti pasi:

1. Creeaza un inventar mental.

Scrie lucrurile pe care trebuie sa le faci in prezent, lucrurile pe care trebuie sa le faci si lucrurile pe care doresti sa le faci.

2. Gandeste-te de doua ori.

Esti atat de distras de toate lucrurile pe care trebuie si ai putea sa le faci, dar omiti sa te intrebi "Chiar vreau sa fac aceste lucruri?"

3. Pentru fiecare obiectiv, pune-ti doua intrebari.

“Este important” si “Are importanta pentru mine sau pentru cineva pe care il iubesc?”. Daca raspunsul este nu la ambele intrebari de pe lista ta, atunci ai identificat un obiectiv care iti distrage atentia si il poti taia de pe lista ta.

4. Revino la lista ta in fiecare zi.

Trebuie sa iti formezi obiceiul de a pastra acea lista actualizata cu lucrurile noi pe care le descoperi. Foloseste jurnalul pentru a-ti nota obiectivele noi si pasii pe care trebuie sa ii faci pentru a le atinge. Aceasta practica iti va furniza o multime de informatii personale.

 

Citeste si despre cele mai bune obiceiuri pentru dezvoltarea ta.

 

Articole similare

Cum sa-ti prioritizezi munca

AFLĂ MAI MULTE

5 pasi ca sa iti dai restart

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa iti faci ordine prin ganduri

AFLĂ MAI MULTE

Fa 3 lucruri pentru tine

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa-ti dezvolti sanatatea emotionala

AFLĂ MAI MULTE

De ce nu ne tinem de rezolutiile de An Nou

AFLĂ MAI MULTE