Cum sa-ti prioritizezi munca

Cum sa acorzi prioritate muncii a devenit o abilitate speciala pe care trebuie sa o inveti.

Traim in niste vremuri in care multitasking-ul este un mod de viata, iar munca noastra a devenit si mai complicata. Astfel, sa stii cum sa iti prioritizezi task-urile a devenit o abilitate pe care trebuie neaparat sa o deprinzi. Iata cum sa iti organizezi productiv munca:

 

Incepe prin a-ti scrie task-urile

Incearca sa faci asta in modul traditional, folosind o agenda. In felul acesta, nu vei fi sustras de mail-uri si de retelele de socializare. Dedica o pagina a agendei pentru fiecare zi si noteaza acolo toate lucrurile pe care le ai de facut.

 

Ierarhizeaza-ti task-urile

Sa-ti organizezi task-urile in functie de importanta lor poate reprezenta cel mai greu pas. Pentru a fi productiv, asaza la inceputul listei task-urile mai grele. Energia ta va scadea cu timpul, asa ca iti va fi mult mai usor sa faci initial munca grea, iar apoi pe cea mai usoara.

 

Planuieste-ti cum vei rezolva fiecare task

Odata ce ti-ai ierarhizat task-urile, vine parte cand trebuie sa planuiesti cum le vei rezolva pe fiecare. Tine cont de ce taskuri trebuie sa le rezolvi in echipa cu colegii tai si ce trask-uri trebuie sa le rezolvi singur. Decide in avans ce trebuie sa faci pentru a-ti termina sarcinile la timp.

 

Începe să lucrezi

In acest punct, esti gata cu strategia si planificarea. E timpul sa duci lucrurile la bun sfarsit. Invata cum sa nu te lasi distrat si invata sa spui „nu”. Daca vei accepta sa faci task-uri noi, nu vei mai avea timp sa duci la bun sfarsit nimic din ce ti-ai propus.

 

 

Citeste mai multe despre cum sa fii mai productiv.

Articole similare

Cum sa-ti prioritizezi munca

AFLĂ MAI MULTE

5 pasi ca sa iti dai restart

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa iti faci ordine prin ganduri

AFLĂ MAI MULTE

Fa 3 lucruri pentru tine

AFLĂ MAI MULTE

Cum sa-ti dezvolti sanatatea emotionala

AFLĂ MAI MULTE

De ce nu ne tinem de rezolutiile de An Nou

AFLĂ MAI MULTE