Cum influenteaza emotiile performanta sportiva?

Fiecare atlet bun stie ca este nevoie de mai mult decat rezistenta fizica pentru a reusi.

Impreuna cu dezvoltarea muschilor, a reflexelor si a capacitatilor fizice, trebuie sa poti cultiva mentalitatea potrivita pentru competitii si antrenament si sa descoperi cum emotiile iti afecteaza performanta.

Emotiile au un efect profund asupra performantei tale atletice. O stare de spirit negativa, furie, frustrare, stres si frica pot avea un efect daunator asupra capacitatii tale de a alerga, de a te coordona, de a te concentra si de a lucra in echipa.

In ciuda convingerii comune potrivit careia furia poate fi canalizata in scopuri atletice, mai multe studii au constatat ca o mai buna capacitate de concentrare e corelata cu emotii pozitive cum ar fi bucuria si fericirea decat cu emotiile negative precum furia si frustrarea.

O stare de spirit pozitiva iti poate imbunatati performanta psihologica, te poate ajuta sa te concentrezi mai mult si sa rezolvi rapid problemele care ar putea sa apara pe parcursul activitatilor sportive.

Emotiile negative sau depresia, pe de alta parte, nu fac decat sa iti distraga atentia de la activitatile sportive la care participi.

 

Inainte sa incepi antrenamentul, nu uita ca si gustul pufos si naturaletea Almette iti pot imbunatati starea de bine, cu o felie de paine cu crema de branza Almette preferata, ce iti ofera un moment de rasfat doar pentru tine. Participa la Provocarea Almette si voteaza sortimentul tau preferat folosind LOVE, LIKE sau WOW, pe www.almette.ro/provocarea.

Mai mult, daca vrei sa ne arati cat de mult iti place Almette, cauta #voteazaemotia in ramele disponibile pentru poza ta de profil pe Facebook, alege rama si foloseste-o pe profilul tau.

 

Daca vrei sa afli cum ceea ce mananci iti influenteaza emotiile, citeste Relatia dintre emotii si alimentatie.

 

Articole similare

Cum sa-ti imbunatatesti echilibrul

AFLĂ MAI MULTE

Ce trebuie sa stii inainte de prima ta cursa de alergare montana

AFLĂ MAI MULTE

Incepe antrenamentul de primavara

AFLĂ MAI MULTE

Cum influenteaza emotiile performanta sportiva?

AFLĂ MAI MULTE

5 sporturi de interior pe care le poti practica iarna

AFLĂ MAI MULTE

Cele mai bune tipuri de activitati fizice pe care le poti face cand esti racit

AFLĂ MAI MULTE